Julen.

Julen var mysig och spenderades som sagt i en stuga i skogen tillsammans med Niclas, Pajen, Helene och Göran. Den ligger någonstans i närheten av Köping tror jag, vilket Niclas hade jätteroligt över när vi åkte igenom där. "Var bor du? I en annan del av köping!" Haha, vad ska man säga? ;)

Vi kom dit rätt sent den 23e, och åt lite julskinka innan vi hoppade i säng. Niclas och mitt rum var verkligen fint! Hela huset var otroligt fräscht och hade snygg inredning! Så skulle jag kunna bo, säger jag bara. "Vårt" sovrum kändes nästan som ett lyxigt hotellrum ;)

Julaftonen var väl inte så speciell egentligen, men den var mysig och vi tittade på Kalle Anka, och åt gott så klart. Sen hade vi ett par julklappar att öppna, och jag fick presentkort, pengar och en parfym som jag bara älskar! Den luktar typ melon, jättefräscht! Mjau ;) Jag går runt och luktar på mig själv hela tiden, haha! Niclas glömde min julklapp hemma (haha, visst är det typiskt honom?), så den fick jag när jag kom hem: en spikmatta! :)


Två skogsmullar ute i skogen, som båda är sick and tired of granar ;)

På juldagen åkte vi iväg på en bilpromenad till en sjö några kilometer bort. Där hade vi snöbollskrig där man var med antingen frivilligt eller ofrivilligt, som till exempel Niclas. ;) När vi sen skulle åka tillbaka märkte vi att biljäveln hade fastnat! Vi kom ingenstans, utan grävde bara ner bilen ännu mer när vi försöktet köra. Jag var optimistisk och hade värsta idéerna på hur vi skulle kunna lösa det, men alla andra bara stod där och gav upp på en gång. Snacka om att jag blev arg och irriterad! Jag hatar när man bara ger upp och är negativ. Usch usch usch! De tvingade mig att gå ifrån bilen med dem för att promenera hela vägen tillbaka i en halv snöstorm! Det började dessutom bli mörkt så vi fick använda våra mobiler som ficklampor. Och det kokade verkligen i mig minst halva vägen tillbaka.

 

Sedan blev det bastu-time! Jag och Helene började, och vi sprang ut helt näck och gjorde snöänglar mitt i allt! Haha, det var verkligen jätteroligt! Killarna tyckte att vi var knäppa, men jag anser att det bara är de som är tråkiga. ;)

Bilen fick en granne hjälpa till att hämta med en traktor. Och dagen efter hade biljäveln fastnat igen, märkte vi när vi skulle åka på roadtrip hem till Nettan. Precis när vi står där och försöker putta upp bilen mha gummimatta under däcken så kommer grannen förbi på ett par skidor. "Jaså, ni har fastnat igen!" Haha, pinsamt värre! Men vi lyckades fixa det själva den gången, så snart bar vi iväg på roadtripen.

På söndagen åkte vi återigen mot betongen och civilisationen. Jag har varit hos Niclas hela veckan, och vi var bland annat ute och åkte tefat och skjärtlapp i backen! Haha, det gjorde asont för snön var så jävla hård!

Nyåret firas hos Nicke! :D


Gott nytt år allihopa!


Julgranar överallt.Sådärja - nu har jag stått och sålt julgranar i sex hela dagar, helt ensam i 10-20 minusgrader och snöstorm flera timmar i streck. Det har inte varit det roligaste direkt. Om jag bara haft någon att prata med så hade det gjort stor skillnad. Men det var ju bara Jessica och Saja som hälsade på mig en varsin snabbis. Och så träffade jag ju självklart på lite olika personer jag känner, som inte hade en aning om att jag stod där. Men inte så många/tillräckligt många, enligt mitt tycke.

Det enda jag gjort sen i torsdags är att sova, äta, jobba, äta, sova - om och om igen. Ingenting annat. Direkt när jag kom hem på kvällen, efter att jag tvingat i mig lite mat, gick jag och la mig. Ingen som helst egentid. Jag höll på att bli tokig, och redan den tredje dagen höll jag på att bryta ihop. Hela dagen fick jag anstränga mig för att inte börja storgråta inför allt folk som gick förbi... Iförsig så var det dagen efter att jag tagit mina cellgifter och jag mådde skit. Illamående osv. (Jag har dessutom blödit näsblod ett antal gånger de senaste dagarna...) Plus att det hade snöat som fan hela natten och ingen jävel hade plogat där jag skulle stå! Det är väl ändå inte mitt jobb att stå och borsta bort all snö utanför MAXIs ingång?`Mjo, men det var precis vad jag fick göra för att kunna packa upp alla granar. Med en liten sopborste. 3 dm snö. Tungt.

Tänk er själva att stå helt ensam i den här kylan i ca 10 timmar i streck, 6 dagar i rad. Du kan inte lämna granarna några längre stunder, utan bara för att gå på toaletten eller för att köpa mat. Du kan ställa dig inomhus och titta ut genom fönstret för att se om det kommer någon kund. Men det är inte att rekommendera - snöar det ute så blir du dyngsur, och fryser bara ännu mer när du väl måste gå ut igen. Och i annat fall måste du springa ut hela tiden för att det ser ut som att du får kunder. Men när du frågar om de vill ha hjälp visar det sig bara att de inte är intresserade 90% av gångerna. Kul att springa ut och in? -nej. Blir man varmare? -nej, möjligtvis bara pga att man rör på sig. Men då kan man lika gärna stanna där ute och gå och pilla på granarna för att hålla sig varm. Men sen får man ju ont i fötterna så att det skriker om det, och då vill man sitta. Men efter några minuters sittande är du iskall igen. Yey.Jag var tokig. Granar, granar, granar överallt. De var alltid i mina tankar, jag drömde om dem. De blev nästan som personer för mig. Är det illa när man börjar föra konversationer i sitt huvud med dem? Jag pysslade om dem så mycket, speciellt kungsgranarna - så de började kännas som riktiga kungar och jag deras tjänare. Eller, att jag hade mitt egna "barnhem" och skulle adoptera bort dem. Hahaha. De är alla olika; vissa är tjocka, andra smala, vissa har snygga former, vissa är korta, vissa är stora, några är rufsiga, andra är kramgoa. ;)

Igår var sista dagen. Det är otroligt skönt, och idag fick jag sova ut. Hör och häpna, jag vaknade klockan 9! Det kändes precis som det brukar göra när jag vaknar vid tre på eftermiddagen och har sovit bort hela dagen. Men det hade jag ju inte gjort! Underbart. Kan ju hoppas på att det håller i sig - att jag börjar vakna tidigare av mig själv. Det skulle ju göra livet lite roligare.

Nej, nu ska jag packa och pyssla om mig själv lite. Senare ska mamma och jag åka iväg en snabbis och eventuellt shoppa lite. Jag ska nog köpa en bok, eller flera!

   

Sedan åker jag till Norsborg. Jag, Niclas och Pajen ska åka neråt någonstans till nån stuga och fira jul med Helene och Göran. Haha, jag har inte så mycket information just nu, men får väl berätta i efterhand! ;)

God jul i alla fall. Hoppas att ni får det trevligt imorgon allihopa!


Kom och köp julgranar av mig!

Hallåhallå. Jag känner att jag måste skriva lite, för jag har mått dåligt i flera dagar nu pga att jag ej uppdaterat här. Men det är så att jag har inte orkat. Har mått dåligt och egentligen behövt skriva av mig, men jag har helt enkelt mått för dåligt för att orka. Och det hade nog varit svårt att få ut några vettiga rader ur allt kaos i mitt huvud. Vet inte om jag kommer lyckas så bra nu heller, men ju längre tid det går desto svårare kommer det bli och desto dåligare kommer jag att må. So... I'll try.

Medicineringen med cellgifter osv fortsätter. Jag mår inte så bra av det. Illamående från och till, och huvudvärk. Fyfan. Och jag får inte ta värktabletter heller. Så, bara att lida sig igenom det! Sen har jag ont i mina organ ibland också. Det är väldigt läskigt! Det liksom spänner och ömmar, och ibland hugger det till som en kniv, mest i njurarna och levern. Och jag får inte glömma att nämna hur det snurrar som en karusell i huvudet på mig också! Väldigt ofta.

Härom morgonen vaknade jag och blödde näsblod. Jag har aldrig blödit näsblod förut, vad jag kan minnas. Inte på det här sättet i alla fall. Sen mår jag sämre psykiskt, men vet inte om det är pga medicinerna. Är allmänt irriterad av mig tror jag, och väldigt gråtmild. Sen har jag mer ångest än vanligt. Får ångest bara jag tänker på att sova, vilket är väldigt jobbigt när man är trött på kvällen! Jag vet inte hur jag ska göra med den saken faktiskt. Drömmer mardrömmar gör jag också - inatt drömde jag att Zombies var ute efter mig, och att en och en av mina vänner förvandlades till dem. När jag vaknade var jag väldigt paranoid och hörde ljud överallt i huset.

Apropå ljud i huset; det är en jävla mus som försöker gnaga sig in i mitt rum! Om jag väl lyckas somna på kvällen så vaknar jag av hur den gnager i mina väggar. Jag skojar inte, jag brukar inte vara lättväckt - det låter väldigt högt! Eller så har medicinerna kanske påverkat min sömn också. Vem vet?

På fredag ska jag höja dosen. Och nästa vecka måste jag nog gå på en rutinkoll och lämna blodprover för att kolla upp mina levervärden. Svininfluensavaccinets första spruta är tagen i alla fall. Jag visste faktiskt inte att man ska ta två stycken... Eller, jag vet inte om jag ska göra det heller - pga min sjukdom/behandling så skulle jag fråga min läkare innan jag tar den andra sprutan. Så måste försöka få tag i honom.

Imorgon ska jag jobba! Haha. Jag ska sälja julgranar på Eurostop, så vill ni träffa mig eller få er ett gott skratt så kan ni ju alltid komma och hälsa på. Så klumpig som jag är så kan jag nästan garantera att ni får se mig snubbla/halka eller liknande. Om ni vill vara snälla kan ni få komma med varm choklad till mig, för det lär ju bli rätt kallt att stå där ute hela dagen! Flera dagar i streck dessutom. Kommer att stå där minst till på söndag, och kanske till och med till på onsdag. Så ni har många chanser! ;) OCH! Ska ni köpa en julgran så får ni gärna göra det av mig så klart! Gör gärna reklam till era nära och kära, för även om jag råkar vara klumpig så är jag i alla fall trevlig och hjälpsam! ;)


My pee smells funny!

Har precis svalt den första leverskyddande vitamintabletten.
Känner mig lite konstig i kroppen idag. Men kan inte sätta fingret på det riktigt. Har huvudvärk och ont i magen - hade det igårkväll också plus att jag var yr. Well, mitt immunförsvar is going down! Jag måste vaccinera mig mot svininfluensen så fort som möjligt! Herregud... Från och med nu mina vänner kan jag nog inte träffas om någon är sjuk eller väldigt förkyld, eftersom jag inte kommer att ha något immunförsvar allls som skyddar mig! Geez, undrar om jag ska börja använda gasmask när jag åker kommunalt? Haha, skulle vara perfekt med en bil nu.

No way back!

Nu är de nere! Och jag mår illa... Fast jag vet inte om det är för att jag är nervös eller om det är pga tabletterna!

Snart kommer vändpunkten...

Jag har inte tagit tabletterna ännu. Åt två mackor för en liten stund sen, så väntar lite. Är rädd för att jag ska kräkas upp skiten... Men det kanske inte är någon risk egentligen. Illamående är en biverkning, men det kanske inte kommer på en gång när man stoppar i sig tabletterna. I don't know. Yet.
.
Om jag ska vara ärlig så är jag jävligt nervös för att trycka ner de där tabletterna ner i min mage. Det är liksom ett stort steg. En väldigt stor vändpunkt i mitt liv. Om behandlingen nu fungerar, det vill säga...
.
Jag ska äta cellgifter i 3 månader, eftersom att det kan ta så lång tid innan man märker resultat. Och om behandlingen hjälper kommer jag att få äta dessa tabletter i flera år! Varannan vecka måste jag lämna blodprover så att de märker om mina levervärden skulle gå helt åt skogen... Och goodbye till alkoholen! Man får absolut inte dricka när man äter de här medicinerna. Yey, ingen dricka för mig på varken jul eller nyår. Och eventuellt ingen dricka på flera år! Nykterist - javisst?... Avis?
.
Nej, snart ska jag svälja de där 6 tabletterna och inleda mitt förhoppningsvis nya liv. För att underlätta för levern så ska jag ta några receptbelagda vitamintabletter imorgon och i övermorgon. Och nästa fredag blir det dags för 6 nya cellgiftstabletter. Mums.

Sista natten i mitt gamla liv...

Snart ska jag krypa ner i sängen med Niclas och mysa lite, sen blir det sova av. Imorgon blir den första dagen i mitt nya liv. Cellgifter.
.
Jag hade en telefontid med reumatologen idag, men jag visste inte varför. Förrän han väl ringde. Hudläkarna hade hört av sig och berättat att det är flera månaders kö innan jag kan få en tid hos dem. Men de trodde inte att det skulle vara några problem med att starta behandlingen trots mina bölder. Cellgifterna kan kanske till och med hjälpa till att få bort dem. Men de tipsade om en behandling mot dem ändå, så nu har jag fått en antibiotikakräm och någon annan kräm som jag ska smörja in morgon och kväll... fast det kan ta flera månader innan det ens ger resultat.
.
I tisdags förra veckan var jag på IBD-enheten och pratade om mina magbesvär, och dessa cellgifter kan tydligen även hjälpa mot vissa tarmsjukdomar. Så de hade inte heller någonting emot om jag började med behandlingen. Men de ska ju självklart ändå undersöka mig, så jag väntar nu på att få en tid till att göra både en gastroskopi (kamera ner genom munnen) och en koloskopi (kamera in genom tarmen) på samma gång under narkos... Yey, snacka om att bli våldtagen från båda hållen när man är helt lealös. Ha ha. Well well, det måste ju göras.
.
Med tanke på att både hudläkarna och "magläkarna" gett klartecken till behandlingen så ville reumatologen att jag ska börja på en gång. Så pappa åkte och hämtade ut alla mina nya mediciner när han slutade jobbet. Och jag tänkte börja imorgon.
.
Jag vet faktiskt inte om jag ska skratta eller gråta. Jag är jättenervös, livrädd och upprymd samtidigt.

Min vecka i snabba drag.

Den sista veckan som gått har varit både stressig och tom på händelser.
.
Förra helgen for jag hit och dit och visste till slut varken ut eller in. På fredagen hade jag en massa småsaker att fixa innan jag åkte från Norsborg mot Märsta för att gratta Linnea som fyllde 18. Det var tjejkväll med tacos och dricka, och sen bar det av in mot stan - till Chaplins. Jag och Elyn hann däremot bara betala garderoben och gå på toaletten innan vi var tvungna att lämna stället igen. Haha, det var tur att vi slapp betala inträde i alla fall.
.
Jag åkte vidare mot Älta för att gratta Carro på hennes födelsedag. Där fanns även Madde, Malin, Pajen och Niclas - så det var trevligt! Den lilla stunden jag var där i alla fall... Pajen var fyllechaffis, så när han var tvungen att åka - var även vi tvungna att åka.
.
Men kvällen slutade inte där. Nejnejnej. Jag, Niclas och Pajen gick ner till Annika och Malin för att sjunga singstar osv - och det tog inte lång tid innan både jag och Niclas höll på att somna i soffan. Klockan var nog närmare 5 när vi kröp ner i hans säng...
.
Och så skulle vi egentligen ha gått upp och städat där på lördagsmorgonen. Men i stort sätt alla försov sig. Så när jag vaknade fick jag skynda mig för att åka mot Märsta igen, där mamma hämtade upp mig för att skjutsa mig till Rimbo. Tjejkväll med Tessan och resten av tjejerna där borta. Hade en riktigt underbar kväll med god mat, vin, sällskapsspel, och en massa annat!
.
På söndagsmorgonen kom mamma och hämtade mig för att äta en tidig middag hos oss med mormor och morfar. Det var riktigt gott och en riktig mysdag. På kvällen bar det av mot Norsborg igen. Då kan man ju snacka om att jag var helt slut. De hade i alla fall lyckats få det jäkligt mysigt där med bland annat en massa julpynt.
.
Jag sov i Norsborg till tisdagen, och skulle egentligen ha gått på vattengympa där på kvällen med Johanna - men jag var riktigt krasslig så jag åkte hem i stället. Sedan har jag varit hemma UTAN INTERNET tills jag åkte till Niclas nu på torsdagskvällen. Vårt modem hade tydligen gått sönder, och pappa köpte ett nytt som han kopplade in precis minutrarna innan jag skulle åka. Därför har jag inte kunnat skriva här i min kära blogg... Först var det för stressigt, och sedan kunde jag inte ens komma ut på Internet.
.
Yes, det här var väl mer eller mindre allt tror jag. :)