One way ticket.

Har jobbat en massa på hotellet sen vi kom till Sverige igen, var väldigt stressigt, men kan ju inte klaga på lite extra fickpengar nu när vi är på Malta. ;)

Försökte hinna med att träffa alla vänner en sista gång innan vi åkte, men hann inte med alla... :( Dålig planering totalt. Ni är inte mindre älskade för det. <3 Och ni är alla mer än välkomna att komma ner hit och hälsa på!

Den senaste veckan har varit fullproppad trots att jag varit ledig. Möten hit och dit, fixa papper och annat viktigt innan flytten, packa, och träffa folk. Färgade äntligen håret iaf, och hade faktiskt mycket kul mitt i all stress. :)


(Jag dog av skratt när jag såg Danni i peruken)


Igår fixade vi klart det mesta i Dannis rum, körde runt, packade klart hemma hos mig, och hann med både en god middag hos Åsa och sen fest hos Flink. Imorse blev det att gå upp klockan 8 och städa det sista i rummet och sedan var mamma sjysst och skjutsade oss till Sthlm Central. Fan vad seg man var... Flygbuss ner till Skavsta och sen sitta där och dega i typ 3 timmar. Åt Fish n' Chips för fucking 150 spänn! Så in i helvetes dyr maten är på flygplatser alltså... För att inte tala om på flygplanen... Men det fick gå, och vi landade till och med en halvtimme tidigare än planerat. ;)


(utsikten var otroligt vacker när solen gick ner, försökte fånga det...)
Shoppade lite alkohol på flygplatsen och åkte sen med vår privatchaufför hem till lägenheten. Där började vi packa upp och göra oss hemmastadda. Nu äter vi lite mackor som hyresvärden var gullig nog att köpa åt oss... Och dricker drinkar ;)

Man måste våga chansa för att kunna vinna...

Last day...

Nu har vi checkat ut, och sitter på NetEnt och fördriver lite tid innan flyget går ikväll klockan 7. Har precis blivit tipsad och mailat ytterligare två företag med jobbchanser! ;) Awesomeness.

Vi har vandrat runt ganska mycket, och jag gillar ön mer och mer! Är nog fortfarande i lite chocktillstånd när det gäller hela den här grejen, allt sjunker in en bit i taget. Får se hur det känns att komma hem till Sverige igen... Känns inte så kul just nu att behöva åka härifrån. Men jag ska jobba i helgen och nästa vecka, så jag måste! Så är det bara.

Det finns många roliga skyltar här, bland annat denna som jag tycker är klockren! "Butcher inside" låter ju väldigt lockande också? ;)


Ölen är väldigt billig och den är god! Vi köpte ett 8-pack för 40 svenska kronor...


En stor cocktaildrink för 40 kr tackar man väl inte nej till på restaurang när man väntar på maten?


Maten är otroligt god, och ligger på ungefär samma pris som i Sverige. Lite billigare på många ställen, om man tänker på att det är lite "finare". Vi hittade ett favoritställe som kanske såg lite sunkigt ut, men oooh(!) så god maten var! Riktigt bra service också, och mycket fick man. :)


Hela ön lyser upp på natten... Och de är tydligen väldigt religiösa, och har många vackra kyrkor med otrolig arkitektur. :)


Klimatet går som sagt inte att klaga på, och det är väldigt vackert och mysigt!


I just love it!

Le Méridien.

Alla arbetsintervjuer har gått superbra, nu gäller det bara att vänta på svar. :)


Utsikten från balkongen på hotellet. Ganska nice när det är vackert väder, eller stjärnklart! ;)


Frukostbuffén kunde man definitivt inte klaga på, gott som bara den!


Kontraktet är påskrivet!

Det här är vår lägenhet på Malta, i staden Gzira. I just love it!


Utsikten från balkongen är inte den vackraste just nu. Men vänta bara! De håller på att bygga en trädgård/park där det ska vara växter och bänkar, osv, vilket inte är alltför vanligt på Malta. ;) Och vi har även ett parkeringsgarage under byggnaden - om man nu vill köra bil... Vilket jag inte tror kommer att ske för oss inom den närmsta framtiden åtminstone!

Vi har bokat enkelresa ner den 30 januari, och får även tillgång till lägenheten då... Ciao!

Mitt nya äventyr.

Håll i er... Jag är på Malta, och flyttar hit den 1 februari! Helt otroligt. Allt har gått så otroligt snabbt, och jag kan knappt förstå att det är sant själv. Känns som en dröm, rent ut sagt.

Det började med att Danilio fick ett jobberbjudande att flyttas till samma företag fast på Malta. Men han var lite osäker på om han skulle tacka ja, för han ville inte riktigt flytta ner ensam. Det började mest som ett skämt, att jag skulle följa med om han fixade ett jobb till mig. Sedan fick han hjälp av kollegor, som skickade mitt CV till sina kontakter, och så sattes allt i rullning. Inom loppet av någon vecka skrev han på kontraktet, våra flygbiljetter blev bokade och nu är vi här nere!


Vi kom ner igårkväll, bor på ett 5-stjärnigt SPA-hotell - riktigt lyxigt - och jag bara älskar den här ön! Visst, alla kör som riktiga galningar (speciellt taxi-chaufförerna, vilket vi fick uppleva när vi åkte från flygplatsen till hotellet...), plus att det är vänstertrafik, men i övrigt kan jag inte klaga. Det är lite mer förfallna hus och det kanske ser lite "ghetto"-aktigt ut, men jag tycker det är riktigt mysigt ändå. Lite gammaldags med små gränder och gator som går upp och ner. Inget Ica, eller Willys direkt, utan det är mest små butiker med olika råvaror. Slaktare, fiskhandlare, grönsaksstånd, osv. Jättemysigt! Har dock sett ett supermarket, och ett ganska stort Lidl.

Sen är det klimatet då då. Är lite över 20 grader ute nu, och solen skiner. Det fläktar lite skönt från havet (ön är ju väldigt liten - ungefär 1,5 mil i bredd, och kanske 3 mil i höjd!)... Sen är det dock mycket högre luftfuktighet här än i Sverige, men det vänjer man sig vid. Galet härligt, och jag känner redan nu att solen gör mig gladare, piggare och vinterdepressionen avtar. :)

Idag har vi fart runt med Francesca på lägenhetsvisningar, och vi hittade verkligen ett riktigt guldkorn! Helt otroligt snyggt! Vi skriver på kontraktet klockan 16.00, så nu ska vi vandra ditåt.

Cheers!