Sick as always.

Jag jobbade förra måndagen. Vaknade i stort sätt frisk, men allt blev värre och värre under dagen. Trött, huvudvärk, och ont i lungorna. När jag kom hem från jobbet kunde jag prata normalt. Men efter två timmars film-tittande på mitt rum hade allt gått så långt att jag nästan tappat rösten helt. När jag bara gick ner för trappan fick jag blodsmak i munnen. Mådde inte bra alls.
.
Jag tog lite hostmedicin och alvedon, som hjälpte lite grand. Sen hade pappa hittat en X-box 360 Elite på blocket, så han tyckte att vi skulle åka och köpa den i Uppsala. Vilket vi gjorde. Jag ville prompt följa med, eftersom jag mådde lite bättre.
.
Jag tog en halstablett i bilen. En såndär, Bafucin, tror jag de heter. Sen gick det några minuter, innan jag började få ont i magen. Pappa gick ur bilen för att ta ut pengar, och pratade i telefon i kanske 5 minuter. Då slog det till. Kramper i ryggen, samtidigt som det kändes som om jag hade en kniv i magen. Gjorde ont vare sig jag lutade mig framåt eller bakåt, eller sidorna. Jag började kallsvettas, och allt snurrade. Jag orkade inte röra på mig, kunde inte ropa på hjälp. Kände bara hur jag gled längre och längre bort. Och jag tänkte; "Nu dör jag, och jag kan inte ens ropa på pappa som står precis utanför bilen"...
.
Men jag dog inte, trots den extrema smärtan. Och när pappa kom till bilen igen så åkte vi direkt mot akuten (som bara låg någon minut bort, just för att vi som tur är hade åkt till Uppsala). Pappa stannade precis utanför entrén till akutmottagningen, sket i alla lagar osv, och släpade in mig, utan att ta en nummerlapp, förbi alla väntandes fram till luckan... Och sen gick det snabbt.
.
De kom med en säng som de rullade iväg mig på. På något höger (minns inte hur) så hade de klistrat på kanske 15 stkn såna där lappar som de kopplar fast sladdar i, på mig. Så att de kunde hålla koll på mitt hjärta och allt sånt. Sen var det kaos runt omkring. Och jag hade så ont. Och jag var så rädd. Men jag kunde inte gråta, inte skrika. Bara ge ifrån mig en massa konstiga ljud... Ibland korta ord. Sen höll jag på att försvinna av smärtan och utmattning, så en sköterska gnuggade sina knogar mot min bröstkorg, och faaaaaaaaaaan i helvete vad det gör ont! Jag kan ju lova att jag vaknade till på en gång. Jävlar i min lilla låda.
.
Fatta att ha 15 stkn såna här utspridda på hela kroppen, kopplade till sladdar. Hade till och med på höfterna!
.
Sen skulle de sätta in en kanyl och äntligen ge mig smärtstillande. Men jag tror de träffade en nerv i armen, för det gjorde så satans ont, och jag har fortfarande ont 1½ vecka senare(!?). Ah, smärtstillande hjälpte lite. Tillräckligt för att man skulle kunna slappna av och andas normalt. Snacka om att man blev trött då. Lättnad.
.
.
De tog blodprover, och jag fick ligga och vänta i över 4 timmar, innan de sa att de inte vet vad det var och skickade hem mig igen. Personalen gjorde mig verkligen förbannad när jag låg där i korridoren och väntade. Snacka om att de jobbar på fel ställe! Står och pratar skit och säger bland annat "man skulle ha semester 11 månader om året" och en massa annat. Jaha, jag trodde man jobbar på sjukhus för att hjälpa de som behöver, inte för att stå och prata högt om semester mitt i smeten utan att göra någonting för alla patienter runt omkring.
.
Det var en senil gammal dam som låg där helt ensam i korridoren. Och hon ropade "hallå?" och "hjälp!" flera gånger. Alla hörde det. Men de ignorerade henne! Stackars tanten var ju rädd och undrade var hon var. Men nej, de fortsatte prata skit. Efter ett tag rullade de in tanten i ett rum och stängde dörrarna. Trots att alla andra rum runt omkring där det var patienter, var öppna. Pappa räknade att tanten ropade på hjälp minst 12 ggr. Och jag kokade, jag ville springa upp och skrika åt dem hur värdelösa de är, sparka ut dem genom fönstret, och sen ta hand om tanten själv.
.
Pappa sa åt en som jobbade där;
"Den där tanten har ropat på hjälp 12 gånger där inifrån."
Hon; "Ja, men hon har ju en knapp att trycka på om hon behöver hjälp."
Pappa; "Hon är ju senil?"
.
Herregud. Så sorgligt. Pinsamt! Är det så vi ska bli behandlade när vi blir gamla? Usch. Jag var så arg när vi åkte därifrån. Och helt slut. Sov som en stock, och var hemma hela veckan sen för att vila mig. Jobbade i helgen, och nu har jag mest tagit det lugnt igen... Men jag är fortfarande sjuk. Mina lungor mår inte bra alls. Och imorgon och på söndag ska jag jobba igen. Woho. Hoppas hoppas hoppas på ett under, så att jag slipper gå runt och hosta på jobbet. Det är pinsamt, och irriterande.

Juli.

Road trip 1 - Tibro:
Drog mig iväg på fredagen den 2 juli i min älskade bil "Jey" (ja, den heter så enligt mig), neråt nästan 40 mil i landet. Det var riktigt varmt den dagen, och min ac ville väl inte helhjärtat kyla ner mig. Hade det väldigt trevligt och mysigt väl nere på plats. <3 En hellugn helg med räkmackor, film, bad och båttur, mys i hamnen, kinesiskt (som däremot inte var så bra - eller, låter smaklöst gummi gott?), och en massa annat. Hemresan blev på söndagskvällen, så det var ju inte lika varmt. Men det var mycket tråkigare än att åka dit! Hade väl ledsnat på musiken lite också kanske, haha. Plus, att köra ensam i mörkret = not cosy. ;(

Jag har tyvärr inga foton från denna road trip, men jag kan väl iaf visa upp Jey lite ;) även om bilden är från dagen jag fick honom, i våras. (Ja, han är brun-metallic färgad, eller koppar/liknande)
.
Det slutade med att jag inte åkte hela vägen hem, utan spenderade några trevliga nätter hemma hos Malin i huddinge (som jag för övrigt saknar väldigt mycket nuuu). <3 Hade väldigt mysigt där tillsammans med Åsa, Jack, Jossan och Vilma.
.
.
På onsdagen fick jag ett samtal från Suz, där hon undrade om jag ville åka med på en camping road trip dagen därpå. Eftersom jag inte hade något jobb eller annat planerat, så var jag inte sen med att bestämma mig.
.
Road trip 2 - Kolmården, Liseberg och Ullared:
Vi åkte iväg på torsdagsmorgonen mot Kolmården i två bilar. Bil 1 (hyrbil): Suz, Kim och jag. Bil 2 (Maddes bil): Madde, Manda och Anton. Resan gick smidigt; vi hade laddat upp med nya cd-skivor, energidrycker, osv. Det första vi gjorde var att åka ett varv runt Safarit, där Kim tyckte det var väldigt kul att stanna i uppförsbackarna så att Madde fick motorstopp (haha). Strutsarna var storögda och nyfikna, och vi var rädda att de skulle attackera hyrbilen. Men vi klarade oss därifrån utan några skador på lacken, trots de otroligt söta lejonungarna som lekte bredvid bilen. ;)
.
Inne på Kolmården vandrade vi omkring i lugn och ro, och skrattade åt de söta djurbarnen som lekte och tokade sig i sina egna världar. Vi bestämde oss också för att gå och se en delfin-show, och det ångrar jag verkligen inte att vi gjorde! Så otroligt underbart. Det var så att jag blev tårögd (ja, jag vet att jag är otroligt känslig av mig ibland). Det var så otroligt maffigt när alla delfiner följde koreografi och hoppade samtidigt, eller helt enkelt bara timade allting så klockrent. Fascinerande. ;O
.
Här är en liten video jag klippt ihop på showen (den blev lite fail, men orkade inte pilla med den längre):
.
Kolmården stängde klockan 6, och vi skyndade oss iväg för att hinna till ett systembolag. Vi hade nämligen tänkt åka till Skara Sommarland, tälta på deras camping och sedan gå in och bada dagen efter. Och då hade vi ju planerat så bra att vi skulle hinna ta det lite lugnt på kvällen när vi fått upp tälten. Ta några öl, spela lite kort eller något, och bara umgås. Men vad vi inte visste var att våra planer skulle skrotas rätt rejält.
.
När vi väl kom fram till campingen (efter en massa strul med gpsen som visade omvägar osv), var klockan ca 10 på kvällen. Men vi fick inte ställa upp våra tält där inte. Nej, ingen av oss var ju 25 år (...)? Vem fan sätter 25-års gräns på en jävla camping?! Helt sjukt. Inte kunde de rekommendera någon bra camping i närheten heller.
.
Vi lyckades hitta en. Så vi ringde dit, och de sa att de hade plats. Men de vägrade att ge ut adressen(?!). Redan då kunde man ju ana att något var skumt? Men vi tänkte att klart vi åker dit, vi har inget annat val. Så när de gett en någorlunda vägbeskrivning begav vi oss iväg igen. När vi kom dit där vi skulle svänga av, var det bara en liten skogsväg... Rakt ut i ingenstans. Typ, en övergiven bondgård sedan många decennier tillbaka. Och vi kom fram till en rucklig villa, med typ en handmålad skylt på med texten "Reception". Inte en skymt av några andra husvagnar eller tält. Eller någon människa över huvud taget. Förutom kärringen som stod och stirrade på oss genom fönstret... Ni kan ju förstå att vi fick kalla kårar, och åkte därifrån fort som fan! ;o
.
.
Vårt nästa delmål fick bli att hitta en nattöppen mack, så att vi kunde gå på toa, fixa kartor, och kanske få lite hjälp av någon som bor i området. Det var ju lättare sagt än gjort! Vi körde och körde, mot olika städer, men hittade inget! Vi kollade i gpsen, och satte målet på närmaste statoil mack som skulle ha nattöppet. Den ledde oss längre och längre ut i ingenstans. Fram till några bensinpumpar (som inte var statoil) och där det inte ens var en kiosk?..
.
Efter detta fick vi veta att det fanns nattöppna mackar i Skövde, tack vare Simon. <3 Så vi fick åka hela vägen tillbaka, genom de kurviga vägarna i skogen, förbi kalla kårar-campingen, förbi skara och allt det. Och lika långt åt andra hållet. Till slut hittade vi! Och då lyckades vi även hitta en camping i närheten. Och efter att ha ringt deras jour-nummer fick vi tillåtelse att åka in och sätta upp våra tält på området. Klockan var 2 på natten när vi äntligen var klara. Och då var vi inte särskilt glada eller sugna på öl som ni kanske förstår. ;o
.
Morgonen därpå var vi stela och trötta efter den korta sömnen. Men vi höll humöret uppe för det! Frukost på Statoil, och sedan åkte vi till Skara sommarlands parkering. Där omvärderade vi våra planer. Suz, jag och Kim begav oss mot Göteborg i stället, för att gå på Liseberg. Medan Madde, Manda och Anton hellre ville gå på Skara. Det slutade dock med att de tre också åkte till Gbg ca en timme efter oss. ;) Så hade vi en heltrevlig dag på Liseberg allihopa! Det var en riktigt varm dag, men det fixade kållerado och flum ride åt oss. Speciellt åt Madde då hon satt längst fram! ;D
.
.
Suz och Kim lämnade Liseberg lite innan alla andra, för att leta lite efter en camping för natten. Runt 6-tiden på kvällen gick resten av oss därifrån, för att leta upp någon restaurang att äta middag på. Men först gick vi förbi Maddes bil i parkeringsgaraget, så att de kunde byta om osv lite snabbt. Det tog ett litet tag att hitta en restaurang vi var nöjda med, men till sist fick vi i oss vår middag; pasta med kyckling i kantarellsås. Mumma. 1½ portion var ;) De glömde lägga i kycklingen, vilket vi märkte efter nästan halva portionen, men vi fick ändå en varsin ny. Gott var det!
.
När vi ca 1½-2 timmar senare återvände till parkeringsgaraget var Maddes bil borta. Stulen! Nowere to be found. Så jävla fucking unbelievable. På den lilla stunden vi var borta och åt hade de valt att stjäla preciiis Maddes bil av alla jävla bilar. 1 på miljardern? Illa. Den kvällen slutade Madde, Manda och Antons resa med en nattbussresa till Sthlm. Blev ingen mysig campingkväll den dagen heller. Just our luck.
.
Jag, Kim och Suz hittade en billig camping en bit utanför Gbg där vi satte upp vårat tält. Det blev rätt sent efter alla polisanmälningar, osv. Men vi gav oss fan på att vi i alla fall skulle ta någon öl/cider innan vi la oss. Och det gjorde vi. På en heeelt död camping. Haha, fredagkväll och inte en kotte var vaken. Där satt vi på en studsmatta under ett stort träd, och skrattade åt allt vi varit med om, när det droppade något i Suz hår. Vi tänkte inte mer på det förrän det droppade en gång till på exakt samma ställe några minuter senare. Yep. Enligt Suz "luktade det konstigt", så det blev till att ta en nattdusch! Det var otroligt härligt efter de där dagarna ;)
.
Morgonen efter åkte vi tre till Ullared, och det måste ha varit den varmaste dagen på hela sommaren. Man kunde inte stå i solen utan andningssvårigheter. Otroligt. Men det var helt ok inne i butiken, där fanns det ju air-conditioner ;) Blev inte så mycket shopping för min del tyvärr, då min ekonomi inte var den bästa. Men några fynd gjorde man så klart ;)
.
.
Efter några timmar i butiken blev det att ta sig hem till sist. Eller,  ja. Till Mölnbo, där jag spenderade några nätter hos Suz. Var på karaoke, badade, etc. Sedan var jag lite i Norsborg också. Var på grönan med en massa folk, och hade det jättetrevligt. Vann en 2 kilos Toblerone som tog slut rätt snabbt, och det var ju inte bara pga mig! ;)
.
Sedan var jag hem till Märsta lite, efter ca 3 veckor borta. Blev att vara lite med Elin och Nea, med flera. Hade jättemys. Och hade även min värsta fylla någonsin! Usch. Eller, kanske näst värst? Aja, illa var det i alla fall. Och så gick min mobil sönder, bland en massa annat. Och sen mådde jag inte så bra. Men hemma var jag!
.
Förra veckan var jag lite hos Suz igen, och det blev bland annat en liten spontan/impuls road trip bara över natten, ner till Örebro! Där åkte vi vattenrutchkana mitt i natten i spöregn och mörker. Fanns inte ens en enda lampa. Heeeelt själva på badet. ;) Haha, var otroligt kul! Sen bastade jag med grabbarna i killarnas omklädningsrum, och det behövdes verkligen för att inte frysa arslet av sig!
.
På vägen tillbaka till Mölnbo körde vi givetvis lite fel, och höll på att hamna nästan i Sigtuna. Självklart kom vi på det när det var för sen, och vi inte kunde vända. För självklart timade vi in en olycka, så att vi blev stående helt stilla på vägen i 40 minuter, pga en lastbil med biogas hade vält av vägen(...) Woho. Efter många timmar, och tankningar, kom vi till slut fram. Fick krypa ner i sängen runt klockan 6 på morgonen.~