Don't climb the tree if you're scared of hights.

Well, den senaste veckan har det inte hänt så jättemycket precis... Var på bio i lördags med Niclas och såg Avatar, och den var ju hur maffig som helst! :) I liked it a lot.

För övrigt så, ja... det är slut mellan mig och Niclas nu. Men vi är vänner, väldigt bra vänner. Och det är underbart skönt att slippa drama, och jag hoppas att det kommer att funka som vänner. :)


Idag ska jag till Elyn! Happy happy happy!


PISSED OFF!

JAG ÄR SÅ JÄVLA ARG NU!

Hatar min dator. Jaa, det gör jag. Som fan. Den är döende, och jag behöver en ny. Nu.

Den är seg. Den krånglar varje gång man startar den; får bluescreen ibland, och den scannar igenom hårddiskarna varje gång. Program fungerar inte som de ska, och datorn lever allmänt sitt eget liv. Vissa filer och mappar går inte att öppna ibland pga att de "är skadade" eller bara försvinner, men sen kommer de tillbaka igen efter ett tag - det är lite hur som helst med det där och datorn gör som den vill.

Har suttit nu i flera timmar och installerat och fnulat med ett program. När jag äntligen var klar, kunde jag helt plötsligt inte gå in i mappen innehållandes det jag skulle använda i programmet. Så jag startade om datorn. Mycket riktigt, då kunde jag öppna mappen med mina saker. Men när jag då ska starta programmet som har varit så krångligt att installera så hittar datorn inte det! Jag öppnar mappen till programmet, och den är i stort sätt tom?!

Yey, all tid jag lagt ner var helt åt skogen. Nu ger jag upp min idé. Har ingen aaaning om vad jag ska göra heller.

Pissed off och uttråkad, bra kombo?

Free falling.

Måndagen:
Gick upp tidigt för att åka med mamma när hon skulle till jobbet, och tog pendeln till Huddinge där jag fick byta till buss mot sjukhuset. Väl där fick jag irra omkring lite i deras jäkla korridorsystem, innan jag hittade receptionen jag skulle anmäla mig i. Det konstiga är att den ligger på en avdelning, medan IBD-enheten ligger på en helt annan avdelning på en annan våning! Så när jag anmält mig fick jag irra vidare tills jag hittade rätt.



Jag var lite nervös inför det där läkarbesöket måste jag säga. För sist jag var där så sa de att jag skulle få hem en tid för endoskopi och gastroskopi under narkos, eller vad det heter. Alltså: de ska söva ner mig, och undersöka min insida med kamera från båda hållen. Yippey. Jag var otroligt rädd att det var det de skulle göra nu, men tänkte att så kan de ju fan inte göra? I så fall borde de ju informera om det i brevet... Men jag trodde ju att något var akut eftersom jag fick kallelsen inte ens en vecka innan själva besöket!?

Läkaren tog in mig ca 09.50 trots att min tid var 09.30.. "har det blivit någon skillnad, eller är det som vanligt" frågade hon, och jag svarade att det oftast är som vanligt och ibland värre. "Jaha, men det enda vi kan göra är att vänta på en tid till den där undersökningen." Jag: "Ja, jag blev väldigt förvirrad när jag fick en tid hit eftersom ni sa sist att vi skulle ses igen efter den undersökningen..." Hon: "Jag förstår faktiskt inte alls varför de har skickat en kallelse till dig! Om du får en till innan undersökningen gjorts så kan du ju avboka den." WOHO? Jag hade alltså åkt dit heeelt i onödan!

Fick dock veta en sak som de såg på blodprovssvaren: min sänka har sjunkit lite grand. Kanske ett tecken på att cellgifterna fungerar? I don't know! :)



Yeaah, efter läkarbesöket åkte jag till Kista för att fördriva tid. Gick runt och hade riktigt booring. Hittade en tröja dock som jag köpte, håll i er; en leopardmönstrad! Haha, inte trodde jag att jag skulle skaffa mig något sånt. Men jo då! Jag föll för den, haha.

Efter lite smsande bestämde jag med Johanna att följa med henne till vårdcentralen och sedan fixa lite ärenden med henne. Så jag åkte mot Märsta, och promenerade upp för att möta henne. Väl inne på sjukan konstaterade jag att jag nog inte ska satsa på en karriär som innebär att man ska operera/ta sprutor/se blod, osv... Även om jag har hjärnan till det! ;)

När vi fixat alla ärenden, och alltså farit fram och tillbaka mellan vissa ställen, åkte vi och köpte en varsin underbar sallad som vi sedan mumsade på hemma hos henne. Kollade tv och nördade oss vid våra datorer lite, och en massa babbel också. Jättetrevligt med andra ord! :)

Tisdagen:
Jag var tvungen att gå upp tidigt ännu en gång, och fick vandra omkring i Märsta en hel del. Bestämde träff med Linnea och tillsammans åkte vi till Sollentuna centrum är vi fikade och hade det trevligt. :) Sen fick hon veta att hon inte hade någon skola, så fikandet varade lite extra länge.



Klockan 13.00 var jag på arbetsförmedlingen på basinformation... Vilket onödigt möte?! Ingen ny information fick man direkt. Men som tur är varade mötet bara ca 20-30 minuter. Efter det tog jag bussen upp mot Eurostop för att möta Ingrid! :) Vi åt en otroligt mumsig lunch med en massa trevligt prat, och sen åkte vi till apoteket. Sedan skiljdes vi åt, och jag promenerade till Norrbacka för att hämta Zack. Det var väldigt vältajmat med att mamma kom till Märsta så vi behövde inte ens vänta på hämtningen. :)



Senare på kvällen mådde jag riktigt dåligt, väggarna kändes kvävande... Slutade med att jag gick ut vid 23.00 för att gå en promenad, och kom inte tillbaka förrän 00.30. Det kan man kalla promenad! Kolsvart, kallt och halt var det och jag hade ingen ficklampa. Men det hjälpte verkligen, mådde mycket bättre efter det och kunde somna som en stock. Dock var min sovposititon väldigt konstig så när jag vaknade på onsdagen hade jag väldigt ont i nacken (a)

Onsdag - fredag:
På onsdagen var det väldigt skönt att bara vara hemma måste jag säga! Men jag vaknade ändå av mig själv runt 10-tiden. Lite otroligt faktiskt ;) Hade inte så mycket att göra; sökte lite jobb, kollade jobbcoach, osv... Och så ritade jag lite, och det blev faktiskt riktigt bra om jag får säga det själv?! :D


eller vad tycker ni? det var första gången jag gjorde något sånt här :)

Igår, torsdag, hände det inte heller särskilt mycket. Pysslade med allt som jag måste, och utöver det spelade jag gitarr och ritade lite mera. ;) Underbart. Och så sitter jag och sjunger en massa också när jag är hemma så här ensam! Alltid mysigt.


klicka för förstoring

Idag har jag bland annat ringt arbetsförmedlingen och suttit i telefonkö, för att berätta vilken jobbcoach jag valt. Hoppas på att jag gjort rätt val! Men det får vi se. Nu är det gjort i alla fall. Annars har jag sjungit, spelat gitarr, fixat tvätten, disken, osv... Inte ett skit egentligen. Börjar lessna på detta! Oh, jag kollade på alla Naruto-avsnitt jag missat den senaste 1½ månaden! Awesome, säger jag bara. Haha, garvade arslet av mig. :)



Nu har jag ingen aning om vad jag ska hitta på. Blir väl en hemmakväll?
Är sugen på att ha en filmkväll med lite mumsigt att äta... Men jag försöker att äta nyttigt! Har gått ner 7 kg på knappt tre veckor nu, och det vill jag ju inte förstöra! :D


I want to belive that planet earth turns slowly.

Nu har det gått ett tag sen jag skrev sist. :) Tänkte ta allt från början, så får ni tåla att det blir mycket text! ;)

Förra fredagen:
Jag åkte till arbetsförmedlingen i Märsta för att skriva in mig. Blev tvungen att åka med mamma på morgonen, så jag kom dit till 8.00 då de öppnade. Sen fick jag sitta där till kl.10.00 då den personliga servicen började. Jag fick nummerlapp tre, eftersom att alla som var där nästan sprang till maskinen när den sattes på. När det väl var min tur så fick jag gå in i ett av båsen till en tant som tog mitt ID-kort, knapprade lite på datorn och sen vände sig mot mig: "Du finns inte i registret." Jag:"Nej, jag vet. Jag är här för att skriva in mig."



Då blev hon nästan sur, och sa åt mig att gå ut och skriva in mig vid en av datorerna. Hur ska jag veta att det funkar så? Hur som helst så satte jag mig och började fylla i uppgifterna som krävdes för inskrivningen. När jag tröck på spara stod det "Personnumret är redan registrerat" så jag kunde alltså inte gå vidare. Detta var väldigt skumt då jag aldrig varit inskriven eller liknande, och de hittade mig ju inte i registret heller. Så jag gick och frågade i receptionen, och efter mycket om och men kom de fram till att de skulle skriva in mig manuellt. Det tog väldigt lång tid, och det var en massa skumma frågor, och klockan var nog kvart i elva när det var klart.

Det enda jag skulle göra då var att gå in på en dator och titta att allt stämde, och sen komma tillbaka till receptionen. Vilket gick väldigt fort, då jag inte är handikappad när det gäller datorer. Men då säger tjejen i receptionen "Jaså, är du redan klart! Synd att du inte kom fram för en minut sen, hon gick precis iväg på lunch". Sååå, jag fick sitta och glo till klockan halv tolv då hon kom tillbaka. Men då tog tanten in någon annan! Och när receptionisten till slut märkte det, så fick jag äntligen gå in till en annan kvinna - en ung tjej den gången, som var väldigt go och trevlig!


Slutade med att jag var klar där inne klockan 12. Det tog alltså 4 timmar att skriva in sig på arbetsförmedlingen! Ohyeah. Efter det ringde jag E, och det blev så att jag åkte dit och hade lite mys. :) Sen ringde helt plötsligt J till L när vi satt och åt.



L: "Va?! Är det samma blottare som förra gången?"
Jag: "Vadå blottare?!"
L: "J sitter ensam på Solna station och den där blottaren vi såg för typ ett år sen, blottar sig för henne igen!"
Jag: "VA? Jag ringer polisen!"

Och det gjorde jag. Och tack vare att det var förseningar i tågtrafiken så hann polisen komma innan tåget. <3 Efter detta skulle jag till niclas, och det var självklart en massa förseningar för mig med innan jag finally kom fram. What a day, what a day!



Förra lördagen och söndagen:
Vi gjorde inte så mycket, men blev en jättetrevlig lördags-kväll/natt med buzz-spelande åt minstone! Jag gillar det spelet väldigt mycket måste jag säga. Ett bra spel när man sitter några stycken och umgås. Rekommenderas!



Veckan:
På måndagen åkte jag hem, och var över till Johanna en stund på kvällen. Där mumsade vi i oss en varsin "glass" som hon gjort. ;) Nyttig också, yoghurt och bär, utan socker. Haha. På tisdagen var både hon och jag duktiga, och åkte iväg för att simma lite. Slutade med solarium, relax och simning! Helnice kväll.



På onsdagen for jag iväg med Johanna på morgonen när hon skulle jobba. Det var dagen då Elyn fyllde 20! <3 Jag tog tåget mot Sollentuna centrum och vandrade runt där. Letade efter en present men det gick inte så väldans bra. Kom att tänka på att jag kunde ju gå och säga hej till Ingrid i alla fall! Och det slutade med att hon klippte mig och övade en massa på mig. :) Trevligt tidsfördriv tyckte vi nog båda två. Efter det lunchade vi, och sedan fortsatte jag mitt presentletande. Slutade med att jag hittade ett halsband och några hårspännen som hon älskade! :D På kvällen drog Elyn och vi in till Garage, där det var karaoke. Det blev en väldigt trevlig kväll måste jag säga! Oerhört. Oväntat också. Men bästa på länge :)



På torsdagen segade vi, innan jag åkte hemåt igen med Pappa. Sedan hände det inte mycket mer den dagen. Förutom att jag hade fått ett brev från Karolinska. Vilka jäkla puckon på planering alltså! De ville att jag skulle komma och lämna blodprov på fredagen, alltså dagen efter att jag öppnade brevet! Och nu på måndag, imorgon, har jag en tid på IBD-enheten i Huddinge. Snacka om kort varsel. Jag vet inte ens vad jag ska dit och göra! Men det återstår att se. Tomorrow.



I fredags drog jag alltså motvilligt iväg på morgonen med mamma. Resvägen blev däremot ändrad, så jag hamnade i Sthlm city istället för på Karolinska. Så jag letade upp det där sjukhuset vid Hötorget, satte mig och väntade i en kvart, för att sedan få veta att de inte har samma system som Karolinska. De måste alltså skicka provsvaren via brev dit, vilket tar lång tid, och inte bara en helg. Som tur är så fanns det en provtagningscentra som tillhörde Karolinska, i några byggnader bort. Så jag lyckades tillslut! Och snacka om att jag var yr efteråt - de tog en massa blod. Både till reumatologen, och till IBD-enheten.

 

Efteråt hade jag en massa tid att fördriva så jag vandrade runt i stockholm och pratade i telefon och bara promenerade. :) Så dett var väl lite nyttigt antar jag! Trots att det var läskigt också, för det var varning för takras överallt, och man såg hela tiden snö och istappar som rasade. Jag höll själv på att bli träffad flera gånger.



Klockan elva kom Niclas in, och då gick vi och körde lite laserdome. Det var riktigt skoj, men svårare än på det stället vi brukar köra! Slutade med att jag kom sist på listan. >.< Men om det hade varit på det andra stället så hade jag legat riktigt bra till, för träffytorna var helt annorlunda på västarna. Och träningsvärk fick jag! Som faaaan. Sprang runt på huk och kröp runt nästan. Haha.

  

Efter detta åkte vi till Niclas, där jag somnade i någon timme - helt slut. Och på kvällen såg vi en massa filmer :) Prinsessan och Grodan, Moulin Rouge, och Matrix. Snacka om mix ;) Men riktigt bra filmer är det.

Igår åkte jag hemåt, efter en segdag. Hjälpte Helene att fixa 30-talshår och ögofransar inför kvällen hos Ia. Och missade sen tunnelbanan som jag skulle ta pga att rulltrappan stod helt stilla, och hissen tar 2 minuter på sig att komma upp. >.< Men jag sprang i sthlm, så jag hann precis på pendeln. Woho. Gjorde inte min träningsvärk bättre direkt, haha. Hemma blev det att äta gott och småglo på tv, osv. :)



Jag kom också fram till att enligt eniro så bor jag på en namnlös väg? -.^

Idag har varit en slödag. Jag har letat jobbcoach, ritat och spelat en massa gitarr. Det är så att mina fingrar blöder nästan! ;) Men de måste härdas. Det låter ändå rätt bra, och jag har lärt mig några nya ackord! ;)

Snart ska jag sova, och imorgon blir det som sagt att åka till Karolinska i Huddinge. På tisdag ska jag på basinformation på arbetsförmedlingen. Annars får vi se vad som händer i veckan. :)

There you go! Det kortaste inlägget ni någonsin läst va? ;)